Marka Danışmanlık Hizmeti

Yayınlanan Tarih: 07/27/2017



İş sektöründe isim yapmak, o sektöre damga vurmak ve markalaşmak kolay değildir. Hırslı ve başarılı iş ortaklığı, azimli elemanlar gerekir ayanı zamanda doğru yerde doğru verilecek kararlar ve uzun süreli bir çalışma ortamına ihtiyaç duyulur. firmaların marka olabilmesi için doğru strateji ataklarına ihtiyacı vardıır.

Basit örnekleme yapacak olursak aniden bastıran yağmurda birdenbire köşe başlarında beliren şemsiye satıcıları ya da yazın kavurucu sıcağında trafik ışıklarında bekleyen su satıcıları buna en güzel örnek olarak verilir. Yani doğru zamanlama ve doğru ürün satışı. Firmalarda bu yönde atılımlar ile kısa vadede ciro atışı sağlayabilir. Ancak uzun vadede kalıcı olmak için markanın ürün kalitesinden ve hizmet standardından taviz vermeden çıtayı yükseltmesi gerekmektedir. Bu detayları öngören, doğru tahminlerde bulunan ve akıllıca hamleler yapan firmalar marka olma yolunda önemli adım atabilirler ve hedeflerine ulaşabilirler. Ancak hangi zamanda, hangi ortamda, hangi atılımın yapılması gerektiği konusunda güvenilir bir marka danışmanı ile çalışılması bu noktada kaçınılmaz bir ihtiyaçtır.

Firmanızı başarıya götürecek hem kısa vadede, hem de uzun vade de menfaatiniz koruyacak bir marka danışmanı arıyorsanız, öncelikle sahip olduğu özellikleri incelemeniz gerekecektir. Danışmanlık hizmeti alacağınız kişi ya da kurum vizyonu geniş, doğru tahmin yürütme kabiliyeti olan, krizi fırsata çevirme yeteneğine sahip olan, gerek görsel tanıtıma gerekse nokta atışı denilen ve en küçük nüans ile müşteri kitlesini etki altına alabilecek nitelikte olması önemli detaylardan sadece birkaçıdır. Bunun yanı sıra iletişim yönünden güçlü olan bir danışman firmanızı bir adım daha ileriye taşıyacaktır. Reklam alanında başarılı bir geçmişe sahip olması da ayrıntılardan birisidir. Düşünün ki bir dondurma firmasısınız ve hedef kitlenize hitap edeceksiniz. “x dondurması çok güzel “cümlesi ile “yaz sıcağına serin ve lezzetli bir mola vermeye ne dersiniz?” cümlesi arasındaki farkı yakalayabildiniz değil mi? işte marka danışmanı görevi vereceğiniz kurum ya da kişi de aynı özellikler ve daha fazlasına sahip olmalıdır ki, firmanızın adı o sektöre adını vermiş olsun.

Marka danışmanı hizmeti veren kişiler olmak ile birlikte günümüzde birçok kurumda bu alanda firmalara danışmanlık hizmeti sunmaktadır. “bu konuda destek almak için neden bir kurum ile çalışmalıyım ?”diyorsanız şunu bilin ki, günümüzde gerek bireysel gerekse kurumsal taleplerde belli bir kurum ile çalışıyor olmak, müşterinin haklarının korunmasında önemli bir ayrıntıdır. Bireysel danışmanlık hizmetlerinde haklarınızın korunabileceği uygulamalar genel olarak yok iken, bir kurum ile yapacağınız anlaşma doğrultusunda istekleriniz daha hızlı ve daha sağlıklı biçimde yerine getirilebilmektedir. Diğer taraftan yapılan sözleşmeler sebebi ile doğabilecek olumsuzluklara karşı firmanızın haklarının hukuk alanında da korunmasında önemli rol oynamaktadır.

İnci Patent firması uzun yıllardan bu yana bilişim sektöründe hizmet veren başarılı kurumlardan birisidir. Firma tarihçesi ve hizmet alanları incelendiğinde bilişim konusunda ne kadar titiz çalışmalara sahip olduğu fark edilmektedir. Web tasarım, e- ticaret, bayi hosting ve marka- patent tescili gibi konularda aracılık hizmeti sunan Webim firması marka danışmanı hizmet de vermektedir. Yeni bir buluş ya da ürün geliştirmiş kişi ya da firmalar Webim firması ile bağlantı kurduğunda hangi yöntemleri izlemesi gerektiği, marka ve patent başvuru işlemleri yapılabilmektedir. Patent araştırma hizmeti sağlanmakta, dosya sorgulama işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca müşteri kurumların marka olma yolunda önlerindeki tüm engeller İnci Patent firması tarafından en verimli biçimde ortadan kaldırılmakta ve firmanın başarıya uzanan yolda gereken prosedür yerine getirilmektedir. Uzun yıllardır bilişim alanındaki tüm yenilikleri takip eden ve uygulamaya koyan firma aynı zamanda, bilişim sektöründeki hizmet açıklarını keşfetmekte ve bu boşlukların doldurulmasında etkili rol oynamaktadır. Bu sayede firmaların bu yönde ihtiyaçları hızlı biçimde çözüm odaklı olarak yerine getirilmektedir.

İş hayatında ürün ya da hizmet sektörlerinde hedef kitleye ulaşmak ve sektör içinde ismini duyurmak oldukça güçtür ve bu bıçak sırtı konumundaki firmaların çok dikkatli adım atarken aynı zamanda rekabet piyasasında olası hamleleri de hesaplayıp buna göre hazırlık yapmaları gerekir. aynı zamanda kalıcı olmak isteyen firmaların markalaşma yolunda oldukça uzun ve yorucu bir maraton vardır. Bu maraton ki aynı kulvarda birçok firma ile aynı anda yarış halinde olmak, bu yarışta hem öne geçerken hem de ön sıradaki yerini koruyarak ilerlemek önemlidir. Günümüzde bakıldığında birçok firmanın marka olmak için uzun yıllarını hizmet verdiği alanda geçirdiği görülüyor. Örneğin hiçbir firma kurulduğundan bir yıl sonrasında marka olamamıştır. Çünkü iş hayatının ne kadar acımasız olduğu biliniyor. Firmanın aynı kulvarda yarışması rakiplerinin ve önüne geçebilmesi için hırsını doğru noktada ortaya koyması ve azminden feragat etmemesi önemli bir ayrıntıdır. Ürün ya da hizmet kalitesinden ödün vermeden yapılan ilerlemeler, doğru zamanda doğru reklam çalışmaları kadar, ilgili firmanın markasından logosuna kadar en küçük detayda bile müşteri kitlesinin dikkatine odaklanılması gerekir. Dikkat ettiyseniz dünya genelinde en büyük fast food markalarının ambleminde ve ambalajında kırmızı renk hâkimdir. Çünkü sosyoloji uzmanları ve psikoloji uzmanları kırmızı rengin insanlardaki açlık hissini ön plana çıkarttığı fark edilmiş ve firmalar bu ayrıntıyı dikkate alarak logolarını hazırlamıştır. Aynı biçimde çoğu içme suyu istasyonu şişe ya da damacanalarında mavi rengi tercih etmektedir. Çünkü mavi temizliği, saflığı ifade eder ve insan genellikle temizliğinden emin olduğu içme suyunu tercih eder. Burada örnekleri çoğaltmak mümkün. İşte bir marka danışmanı bu ve bunu gibi sayısız detayı incelemeli, pratik olarak bu detayları uygulamaya geçirmeli, firmanızın markalaşma yolundaki en küçük ayrıntıyı fark edip karşı hamle ile değerlendirmelidir. Uzun vade de aynı alanda firmaların stratejilerini de tahmin ederek buna göre hazırlık yapmalıdır. Kriz anında çözüm üretebilecek kapasiteye sahip olmalıdır.

Firmanız markalaşma yolunda ciddi adımlar atmayı planlıyor ve bu yönde bir arayış içine giriyorsa bu noktada alacağınız en sağlıklı karar İnci Patent bilişim firması ile bağlantı kurmak olacaktır. Marka danışmanı hizmeti verilen firma bu alanda zirveye oynamaktadır. Gerek firmanın işleyiş mekanizması, gerekse uzman kadrosu sayesinde marka danışmanlık hizmeti alabileceğiniz, beklentilerinize cevap verebilecek nitelikte bir firma olan Webim firması ürün ya da hizmet firmanızın adını yer aldığı sektörde kalıcı olmasına yönelik çalışmalar başlatacak, kısa vade de firmanızın kazancını katlanmasına ve hedefinizi tutturmanıza yönelik hizmet edecektir. Diğer taraftan sektörde kalıcı olabilmeniz için altyapı düzenlemelerini gerçekleştirecektir. Yapılacak başarılı çalışmalar sonucunda Webim firması ile çalışan müşteri firma, yer aldığı sektör içinde marka olarak anılırken sektörün önde gelen firmaları arasında yerini alacaktır. Sizin de hedefinizde yer aldığınız sektörün yönünü firmanızdan yana çevirme varsa ve bu konuda danışmanlık hizmeti almak istiyorsanız, hiç zaman kaybetmeden anasayfa adresine gidin ve üyelik işlemlerinizi gerçekleştirin. Sonrasında firmanızın marka danışmanlık hizmetini almaya başlayın ve bundan sonraki hayatınızda iş hayatınızda sarf ettiğiniz gayretin meyvesini toplayın. Firmanız hedeflediğiniz zirveye otursun ve içinde yer aldığınız sektöre siz yön verin.


Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.İlk yorumu yapmak istermisin ?