Online Marka Sorgulama

Yayınlanan Tarih: 07/27/2017



Online marka sorgulama işlemi genellikle yeni atılımlar gerçekleştiren kurum ya da firmaların başvurduğu bir sorgulama biçimidir. Günümüzde her türlü evrak işinin internet ortamında yapılıyor olması ve bu tür uygulamaların ilgili firma ya da kuruma zaman kazandırması açısından birçok web tabanlı firma hizmet bünyesinde online marka sorgulama sayfasına yer vermektedir. İnci Patent bu alanda hizmet veren kurumlar içinde en başarılı kurum olarak ifade edilmektedir.

Marka bir kurum ya da kuruluşu diğer kurumlardan ayırt edilmesine, iş hayatında o figür ile tanınmasına etki eden bir uygulamadır. İlgili firma bir ismi de marka olarak seçebilir ya da bir harf ya da bir figür markanın imzası olabilir. Bundan sonraki iş hayatında o firma tescil edilen markası ile anılacaktır.

Firmalar marka seçiminde titiz davranmalı, hizmet vereceği sektöre uyumlu, ama aynı zamanda kolay, basit ve hafızada kalabilecek bir figür belirlemelidir. Eğer marka olarak bir isim düşünülüyorsa olabildiğince kısa ve ancak firmanın ürün ya da hizmetini ifade eden bir seçim yapılmalıdır. Eğer figür ya da harf seçimine gidilecekse bu seferde yine aynı şekilde sektörüne göre bir amblem seçilmeli ve güçlü bir figür tercih edilmelidir.  

Örneğin bir demir çelik firmasının marka olarak bir dişli ya da çekiç figürü seçmesi oldukça yerinde bir karar olacaktır.  Ya da un firmasının marka seçiminde başak ya da ekmek figürü yer alması gibi mantıklı ve o sektörü çağrıştıracak seçimlere yönelmesi doğru tespit olacaktır. Marka seçiminde isim tercihinde bulunacak olan firmalara da önerimiz en basit ama en etkili sözcük olmalıdır.  Marka, firmanın itibarını belirleyen bir detaydır. Bu yüzden özenli bir çalışmaya ihtiyaç duyar. Aksi düşünülse herkes kendi soyadıyla iş hayatına atılır, ama marka günümüzde firmanın vitrini vizyonu niteliği taşımaktadır.

Firma yada kurum sahiplerinin başlangıçta çok önemsemiyor oluşu sonradan marka konusunda sıkıntıya düşmesine neden olmaktadır.  Buna örnek vermek gerekirse bebek bezi üretimi yapan firma marka olarak bebek ayağı ya da poposu figürünü benimsemiş olsa, ancak bir süre sonra bebek maması işinde yol almaya karar verse, aynı marka figürünün çok etkili olacağı söylenemez. Bu yüzden marka seçiminde çok geniş düşünülmeli ve olası ihtimaller göz önünde bulundurulmalıdır ki gelişen ve değişen ortamlarda yeni bir marka arayışına ihtiyaç kalmasın. Marka seçimi ciddi bir iştir ve firmanın geleceğine yön verecek, iş hayatında tutunmasına etki edecek bir marka seçimi yapılması gerekir.  Bu sebeple amatör seçimler yerine profesyonel destek alınması önemli bir karar olacaktır.  İnci Patent marka tescili, marka isim bulma ve online marka sorgulama işlemlerinizde beklentilerinize uyumlu cevaplar bulacak ve bu alanda başarılı çalışmalara imza atmış olmanın verdiği özgüven ile size en uygun marka seçimi yapmanıza yardımcı olacaktır. 2004 yılından bu yana bilişim alanında hizmet veriyor olmak ve günün ihtiyaçlarına uyumlu çözümler üretiyor olması sebebi ile bu yönde en çok tercih edilen firma durumundadır. Bunu araştıracak olursak webim firmasının günü ihtiyacına yönelik uygulamalar gerçekleştirdiği ve bu sebeple gündemin gerisinde kalmadan yol aldığı görülmektedir.

Marka tescil işlemi başlı başına prosedürler yumağıdır ve her bir aşamasının titiz bir biçimde takip edilmesi ve olası aksiliklerde gereken önlemlerin alınması gerekir.   Bu alanda Türk Patent Enstitüsü’nün istediği prosedürleri sıralayacak olursak öncelikle marka için ön araştırma yapılması ki marka sorgulama işlemi olarak ifade ediliyor, sonrasında başvuru doyanının hazırlanması ve Türk Patent Enstitüsü’ne başvurunun yapılması gerekir. Bundan sonraki süreç içinde öncelikle kurum dosyayı inceler. İnceleme sonucunda dosyanın hiç eksiği olmadığı görülürse ve marka sınıflandırılması yönünde bir hata bulunmaz ise başvuru kabul edilir. Şöyle ki, birden Fazla sınıflandırma ve he sınıfın kendi arasında farklı dallara bölündüğü düşünülürse bu işin ciddiyeti de anlaşılacaktır.  Eğer ki bu noktada kurumun eksik gördüğü bir detay varsa dosya bu aşamada reddedilir.  

İnceleme aşamasını geçen başvuru dosyası gereken özelliklere sahipse ilgili sayfada yayınlanır ve 3 ay boyunca yayında kalır. bunun sebebi ilgili markanın başka bir kurum ya da kuruluş tarafından kullanılmadığının tespit edilmesine ve üçüncü kişilere itiraz zemini hazırlanmasına yöneliktir. Belirtilen süre içinde herhangi geçerli bir itiraz gerçekleşmiş ise konu ile ilgili kanıt ve deliller istenilir. Ancak bu süre içinde herhangi bir itiraz yoksa kabul ve tescil işlemleri başlar. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından marka tescil işlemi başarı ile sonuçlanmış olur ve marka sahibi firma markasını 10 yıl boyunca değerlendirebilir.  Bu 10 yılık süre içinde ilgili marka sadece sahibi olan kurumu tarafından kullanılabilir. Bu işlemler sıralaması ulusal alanda gerçekleşmesi bakımından bazı durumlarda 12 aya kadar uzayabilmektedir. Bu sebeple marka tescil talebinde olacak kişilerin yatırıma başlamadan bir yıl öncesinde marka tescili başvurusu yapması olası zaman kaybının önüne geçebilmektedir.

Online marka sorgulama işlemlerinde Türk Patent Enstitüsü'nün resmi sayfası üzerinden sorgulama yapılabilmektedir. Ancak bu tür işlemlerde daha ciddiyetle ve titiz bir araştırma gerçekleşmesi adına şirketler başvuru yaptıkları kurum üzerinden de sorgulama yapabilirler. Türk Patent Enstitüsü’nün resmi sayfasında genellikle açılacak sayfa üzerinde marka tipi, marka adı, firma adı, bülten no, gazete no, müşteri no ve sınıflandırma gibi seçenekler üzerinden sorgulama yapılabilmektedir. İnci Patent bu yönde daha titiz bir çalışma gerçekleştirmekte ve ilgili firma ile yapılacak görüşmelerde canlı destek sunulmaktadır. Bu aşamada hiçbir olumsuz ihtimal göz ardı edilmemektedir. Bu sebeple İnci Patent bu alanda haklı olarak en iyisi olmuştur.

İnci Patent, hizmet sektörüne adım attığı günden bu yana firma kuruluşlarında tüm evrak ve bilişim ihtiyaçlarına cevap vermekte ve bu alanda sınırsız müşteri portföyüne ulaşmaktadır. Bu hizmet arasına online marka sorgulama hizmeti de dâhildir. Bunun altında yatan neden ise sadece bildiği işi yapıyor olmak ve sonsuz müşteri memnuniyetini hedef almaktır.

Kuruluş aşamasındaki bir firma marka için farklı, patent lisans için farklı firmalardan destek almak yerine İnci Patent ile bağlantı kurduğu zaman bu yönde tüm detaylar incelenerek firmaya çözümler üretilmekte, firmanın iş hayatına itibarlı bir biçimde başlamasına etkili olmaktadır.  

Marka ismi bulmaktan marka sorgulamaya kadar başvuru işlemlerinin gerçekleşmesinden başvuru sorgulamaya kadar firmanın tüm evraklarının tamamlanmasında İnci Patent değerlendirilebilir ve webim firması ile bu yönde çalışan marka talebinde bulunan firma, rakiplerinden 1-0 önde iş hayatına başlar. Tüm resmi evrak prosedürü İnci Patent tarafından sağlıklı biçimde tamamlanan firma enerjisini ve gücünü sadece yapacağı yatırımlara ve iş hayatının temposuna harcayacak, kıymetli zamanı kendisine kalacaktır. Bu sebeple firma ya da bir şirket kuracaksanız, patent lisans tescili ya da marka tescili yaptıracaksanız, online marka sorgulama işlemi yaptıracaksanız sizde zaman kaybetmeden anasayfaya girin ve bilişim alanında uygulamalarımın içinden sizin ihtiyacınıza yönelik hizmet standardımızdan sizde yararlanın. Bize güvenin sizi nasıl zirveye çıkartacağımıza şahit olun. Unutmayın sizi yükseğe taşımak bizim işimiz.


Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.İlk yorumu yapmak istermisin ?