Patent Nedir?

Yayınlanan Tarih: 07/27/2017



Patent nedir sorusu herkesin merak ettiği soruların başında gelmektedir. Patent Türkiye’de ve tüm dünyada çok önemli bir yere sahip olan terimlerden biridir. Patent sayesinde buluş veya markanın başka kimseler tarafından kullanılmasına engel olunmaktadır. Patent başvurusu yapılmadan önce buluş, tüm dünyada erişilebilir sözlü veya tanıtım olarak kullanılabilen bilgiler topluluğudur. Tekniğin bilinen durumunu aşan buluşlarda söz konusudur. Buluşlar teknik bir uzman tarafından incelenmekte ve tekniğin aşan durumun gerçekleşmiş olması hakinde tekniğin bilinen durumunun aşıldığı hususu da kabul edilmektedir. Sanayiye uygulanabilir olan buluşlar da söz konusudur. Bu buluşlar tarım ve sanayinin pek çok dalında üretilebilir ve kullanılabilir nitelikte olup önemli buluşlar olarak hayatımıza girmektedir.

Patent nedir sorusunu cevaplamak gerekirse patent buluş sahibinin tüm sorunlara çözüm getiren bir ürün elde etmesi ve belli bir süre boyunca kullanma, satma, üretme ve yayma hakkına sahip olabilmesidir. Patent alma sayesinde ürünler korunmakta ve başkalarının buluşları kullanmasının önüne geçilmektedir. Bir buluşun patentli olduğunu gösteren en önemli resmi belge patent tescil belgesidir. Bu belge sayesinde buluş sahipleri özgürce buluşlarını kullanabilme ve reklam yapabilme fırsatına sahip olmaktadır. Patent alma işlemleri gerçekleştirilmeden önce buluşun veya ürünün reklamının yapılması doğru değildir. Sizler reklam yaptıktan sonra patent alma düşüncesindeyken başkaları sizin buluşlarınızı veya ürünlerinizin patentini alabilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmanız halinde sizler buluş ve ürünleriniz üzerinde hiçbir yasal hakka sahip olamazsınız. Patent alma işlemlerinin haksız rekabet şartları doğrultusunda başkası tarafından gerçekleştirilmesi halinde tek yapabileceğiniz yargı yoluna başvurmaktadır.

Firmamız kaliteli bir patent alma süreci yaşatmakta ve kısa sürede patent almanıza yardımcı olmaktadır. Patent alma süreci uzmanlık isteyen bir süreçtir. Bu sebeple patent almadan önce uzman firmalardan yardım alınması oldukça önemlidir. Piyasada pek çok marka tescili ve patent işlemleri yapan firma bulunmaktadır. İşinde profesyonel ekibiyle patent alma hizmeti sunan firmamız uzman vekillerimiz aracılığıyla kısa sürede patent alma işlemlerinizi tamamlamaktadır.

Patent nedir ve nasıl alınır diye merak edenler firmamızın paten alma hizmetlerinden faydalanabilmektedir. Patent alabilmek için öncelikle patent araştırma ve patent sorgulama işlemini gerçekleştirmek oldukça önemlidir. Patent başvurusundan önce mutlaka patent araştırma ve sorgulama hizmeti satın alınmalıdır. Aksi halde patent işlemleri başarılı bir şekilde yürütülememektedir. Patent araştırma ve patent sorgulama işlemleri için profesyonel firmalardan destek alınması gerekmektedir. Vekil olarak hizmet sunan firmamız buluşunuzun dünya çapında yeni bir buluş olup olmadığına bakar ve sorgulama yapar. Buluşunuzun ve ürününüzün dünya çapında yeni bir buluş olduğuna karar verildiğinde patent başvurusu yapabilir hale gelirsiniz. Firmamız patent araştırma ve sorgulama hizmetinin sonucunu sizlere rapor şeklinde bildirmektedir. Patentin alınabilmesi için herhangi bir engelle karşılaşılmaması halinde patent başvurusu kısa sürede gerçekleştirilebilmektedir.

Patent nedir diye merak edenler mallarını başkalarına karşı korumak ve mallarının kullanım hakkına sahip olabilmek için patent tescili yaptırmaktadır. Patent tescili işletmenin tüm değerli varlıklarını içerisine alan genel bir işlemdir. Patent tescili yapılmayan ürün ve buluşların size ait olmadığı unutulmamalıdır. Bu nedenle buluşlarınız için mutlaka patent tescili yaptırmalı ve buluşunuzun kopyalanması ile haksız rekabet edilmesinin önüne geçilmelidir.

Patentini yaptıracağınız ürünlerin öncelikle reklamını gerçekleştirmemelisiniz. Aksi halde siz ürününüzle ilgili tanıtım yaparken bir başkası buluşunuzun patentini alabilir ve siz hiçbir hak iddia edemez hale gelebilirsiniz. Buluşlarınız ve ürünleriniz için mutlaka firmamızla irtibata geçmeli ve izleyeceğiniz süreç hakkında detaylı bilgi almanız gerekmektedir. İstenmeyen bir durumla karşı karşıya kalmamak ve maddi manevi zarara uğramamak için patent tescili işlemlerinizi profesyonel anlamda hizmet sunan uzman vekillerimize gerçekleştirebilirsiniz.

Patent almak isteyenler patent tescil başvurusunu nasıl yapacağınız merak etmektedir. Uzman vekillerimiz sizleri yormaksızın patent tescil işlemlerini başarılı bir şekilde yürütmektedir. Patent tescili işlemleri için tamamlanması gereken evraklar bulunmaktadır. Firmamız sizlere evraklar hakkında detaylı bilgi verecek ve en kısa sürede tamamlamanıza yardımcı olarak patent tescili için gerekli başvuruyu yapmanıza olanak sağlayacaktır. Patent tescil başvurusu yapılabilmesi için istenen evraklar arasında patent tescil başvuru formu, patent tescil başvuru ücretinin ödendiğine dair banka dekontu, patenti alınacak olan buluşun çizimlerine ait dokümanlar ve vekaletname istenmektedir. Vekaletnameni noter tasdikli olmasına gerek yoktur. Ad soyad, imza ve kaşe bilgilerinin yer aldığı bir vekaletname patent tescil başvurusu için yeterlidir. Patent tescilinin yapılabilmesi için başvuru sahibinin ücreti ödediğine dair dekontu eklemesi gerekmektedir. Patent tescil başvuru formu başvuru sahibi ile buluş sahibi tarafından doldurulan bir evraktır. Tescili yapılacak olan buluşun konusunu anlatan bir çizim mutlaka eklenmelidir.

Patent nedir diye merak edenler için firmamız kaliteli bir patent tescil hizmeti sunmakta ve buluşlarınızın korunmasına olanak sunmaktadır. İncelemeli patent tescillerinde kişiler buluşlarına ait patent tescillerini 20 yıllık süre boyunca özgürce kullanabilmektedir. İncelemesiz olarak gerçekleştirilen patent tescillerinde ise kişiler buluşlarını 7 yıl süreyle kullanabilmektedir. Türk Patent Enstitüsü aracılığıyla patent tescili yapılmaktadır. İncelemesiz patent tescilini tercih eden kişiler 7 yıllık süre içerisinde Türk Patent Enstitüsü’ne başvurma hakkına sahiptir. İsterse incelemesin patent tescilini incelemeli patent tesciline çevirebilmekte ve buluşuna ait patent hakkını 20 yıl süreyle kullanabilmektedir.

Patent tescili yaptıran kişiler her yıl patent tescili için ücret ödemektedir. Başvuru yapıldıktan sonraki 6 aylık süreyi kapsayan patent tescil ücretinin zamanın ödenmemesi halinde kişiler 6 aylık ek süre isteyebilmektedir. Ancak 6 aylık süre içerisinde de ücreti ödemeyen kişilerin patent hakları iptal edilmektedir. Patent hakkının iptal edilmesini önlemek için kişilerin mücbir sebep göstermesi şarttır. Eğer gösterilen mücbir sebepler kabul edilirse kişiler mücbir sebebine istinaden cezalı bir şekilde ödeme yapabilme hakkına sahiptir.

Patent nedir sorusunun cevabını alabilmek ve patent tescilinizi en kısa süre içerisinde yaptırabilmek için hemen firmamıza müracaat edebilirsiniz. Size patent alma konusunda yardımcı olan uzman vekillerimiz patent tescil işlemleri sonlanıncaya kadar sizlere destek olmaktadır. Patent alarak buluşunuzu korumak ve başkalarınızı buluşunuz üzerinde hak sahibi olabilmesini engellemek için hemen firmamıza başvurabilirsiniz. Başka kişilerin haksız rekabet yapabileceğini unutmamalı ve patent sürecini hızlandırmalısınız. İnci Patent Kurumu başvuru sırasına göre patent işlemini gerçekleştirmektedir. Sizin buluşunuzu sizden önce patent almak için başvuran kişiler alabilir ve mağdur olabilirsiniz. Tüm bu mağduriyetlerle karşılaşmamak için firmamız sizlere yerinde ve zamanında patent alma hizmeti sunmaktadır. Firmamız alanında profesyonel ekibiyle sizlere istediğiniz an patent tescil hizmeti sunmaya devam etmektedir.

Patent nedir diye merak ediyorsanız tüm sorularınızın cevabını İnci Patent olarak yanıtlıyor ve istediğiniz an sizlere kaliteli bir hizmet sunumu gerçekleştiriyoruz. Sektörün ön plana çıkan firmalarından biri olan İnci Patent kaliteli ve uzun soluklu bir hizmet sunmaktadır. Firmamızda yer alan ve marka tescili üzerine uzman olan kişilerle birlikte marka ve ürünlerinize ait patent işlemlerini kısa bir süre içerisinde gerçekleştiriyor ve başkalarının ürünlerinizi kopyalamasının önüne geçiyoruz. Sizlerde marka ve ürünlerinizi korumak için hemen patent yaptırabilir ve firmamızın hizmetlerinden sonuna kadar yararlanabilirsiniz.


Bu yazıya henüz yorum yapılmamış.İlk yorumu yapmak istermisin ?